Att renovera sitt badrum

Äntligen har jag hitta en firma som kommer att hjälpa mig att renovera mitt badrum, http://gbgbygghantverk.se/badrumsrenoveringar/ Har visat sig vara en av de bästa firmorna i Götebrogsområdet. Min tanke har lönge varit att renovera badrummet i huset.

Jag har två döttrar som alltid är lika förskräckta över att våtrumssilikonet släppt runt WC-Stolen. Det är svårt att lära sig för att kunna göra allt. Tanken med att ta in en hantverkare har hela tiden varit att få det proffsigt utfört och att det inte är några som helst problem med eventuella besiktningar.

Det viktigaste för är att vi får gjort om vårt badrum till ett rum där vi vill vistas. Framförallt att det kan vara en levande yta. Tanken är att vi blir med hantverkare är att det blir gjort enligt svensk byggkstandard. Fler och fler ansluter sig till säker vatten och det är ett bra mått på om en hantverkare har tätt kompetens att höra ett badrum.

Renoveringsobjektet

Innan vi börjar måste vi inse vad för renovering vi vill få utfört. I dagsläget så tänker vi oss att vi knackar bort den gamla linoleum mattan och att vi bilar på flytspacklet som den har legat på. När det är klart gör vi kanaler i bottenplattan för att lägga vattenburen golvvärmen. Det kommer att bidra till en uttorkning av den relativa fukthalten som alltid finns inen bottenplatta. Eftersom hela huset vilar på den så blir det att slå två fåglar i en smäll. Tanken är att därefter koppla på vattnet och flytspackla ovanpå golvvärmen för att därefter lägga klinker ovanpå. Väggarna ska också kaklas och vi måste se till att få gjort en riktig fuktspärr så att det finns fler skäl för försäkringsbolaget att godkänna vår renovering och ta med badrummet i bör försäkring. För att kunna gå vidare så har vi valt att renovera badrummet med frostat glas och en glasad betongvägg. Allt för att de ska kunna gå att vara fler familjemedlemmarna. Duschkabinen från 90-talet ska utbocka det ska platsbyggad en ny golvbrunn. Här har jag lärt mig hur reglerna är för fall och för att vattnet verkligen ska rinna undan. Samtidigt som vi flyttar på golvbrunnen tar vi bort gjutjärnsröret som kopplar avloppet till brunnen. Det gör vi för att följa ny svensk standard för badrum. Vi har diskuterat material och Göteborgsbygghabtverk har hjälp oss att fixa allting så vi har kunna lägga tiden på att planera istället. Att ha nya idéer om hur vi skapar det ultimata badrummet.