Dags att uppgradera till en ny Panasonic värmepump

Nu när det äntligen kommer en helt ny Panasonic pump så är det klart att vi ser den först hos Panasonic varmepumper – NovaSolar. De fyra senaste åren har vi kunnat hitta generation två och tre av Panasonic nya modeller. För att kunna hålla ett sådant tempo i modellerna krävs ett digert samarbete med distributören av Panasonic. Det gör att vi oftast ser att en person hela tiden håller koll på alla nya specifikationer och de olika COP-värden som luftvärmepumparna har.

Vad är nytt för Panasonic?

Det som kanske är mest uttalat för den nya modellen är att vi de har fått till en mycket kraftfullare pump där Kilowatt timmarna till och med slår både Daikin och Mitsubishi. Det brukar Panasonic gör men inte i denna utsträckningen, det fina är också att det finns än fler pumpar att välja mellan nu när generation ett och två får en storebror. CZ25 och CZ35, tillsammans har vi också kunnat se Panasonics värsting VZ få en ny modellbeteckning. Alla pumparna har lämnat BTU värden och går numera på 25 och 35 serier. Ska du gå ännu högre upp hos Panasonic hittar du inget på 45, där har de valt att kalla sina allra värsta pumpar för 50. Med andra ska du ha en av marknadens absolut kraftfullaste värmepumpar så ska tu titta efter en Panasonic VZ50 där har du en pump som slår det mesta. Sett utifrån kvadratmeter effekt så klarar den med enkelhet hela vägen upp till 250kvm

Det har länge ryktats om att de har funnit några tester som visat på att dessa värmepumpar har varit de som kanske varit bäst i test. Det stämmer för visso men testerna är äldre och de ska göras nya av SP – Statens provningsanstalt. Där kommer det opartiska siffror som verkligen sätter hela luftvärmepumpens specifikationer till ett test ner till ca 30 minusgrader. Till de läggs också kylande vindar och snö i luften. Allt för att se hur de skulle se ut om pumpen sattes upp i Norrland.